Eiken en Douglas Bouwpakketten met pen,- en gatverbindingen                 Om zelf te bouwen 

 

Bent u opzoek naar een houtbouwpakket, wij maken bouwpakketten voor uw

 

Kapschuur

Gastenverblijf

Gebint

Carport

Veranda

Berging

Garage

Terrasoverkapping

Constructie

Schuur

Paardenstal

Boerderij vierkant

Poolhouse

Bijgebouw

Bruggen

 

Home

Prefab Spanten

Passie voor hout

Klassieke houtverbindingen

Houtconstructies

Afwerking bouwpakket

Projecten

Contact

 

 

 

Passie voor hout

 

Garden Pleasure« "houtbouwpakket" is leverancier van hout, houten producten, houten bouwpakketten en houtconstructies. Met moderne technieken zetten wij traditioneel vakmanschap om in innovatieve oplossingen en ingenieuze constructies. Garden Pleasure« levert maatwerk met oog voor detail en verhoudingen. Uw wens maken wij werkelijkheid. Vol passie en liefde. Hout is ons leven.

 

Authentiek, duurzaam en verantwoord

In de houtbouw is er een tendens naar eerlijk en traditioneel vakwerk, zoals generaties vˇˇr ons dat ook al deden. Authentieke constructies, door mensenhanden vervaardigd, hebben door hun kracht, een plek in de geschiedenis verworven. Wij treden graag in de voetsporen van deze traditie. Maar wel met de techniek van vandaag. Dankzij kennis en kunde van onze mensen, met passie voor het vak Ún dankzij de hoge automatiseringsgraad, is eenzelfde kwaliteit ook in deze tijd te realiseren.

Met behoud van authenticiteit! Garden Pleasure« is een stabiel en professioneel bedrijf met een scherp oog voor duurzaamheid en verantwoord ondernemerschap. Het is voor ons vanzelfsprekend dat wij bewust en zorgvuldig omgaan met grondstoffen, zonder dat dit ten koste gaat van de natuur, het milieu, mensen of bevolkingsgroepen. Daarom kiezen wij voor hoogwaardige en duurzame, liefst Europese houtsoorten.

 

Van boomstam tot houtbouwpakket

U vindt bij ons alle soorten hout en houtproducten. Van stammen en kant-en-klaar producten tot halffabricaten en volledig maatwerk. Wij staan garant voor een hoge kwaliteit, van boomstam naar een compleet houtbouwpakket. Daarom importeren wij zelf ons hout en werken wij met diverse zagerijen en schaverijen en daarnaast ook een volledig geautomatiseerde prefabconstructie-afdeling.

Met deze unieke combinatie brengen wij vakmanschap in een houtbouwpakket tot leven.

 

 

Houtsoorten in onze houtbouwpakket

 

Europees Eiken 
De meeste houten bouwpakketten zoals buitenverblijven worden gemaakt van onbewerkt eiken. Eiken hout kleurt op termijn van licht geel naar licht tot donker grijs. Juist in de constructies welke veelal in wind en zon staan komt de kleur mooi naar voren. Eiken is dit een mooie, eigentijdse en geschikte hardhoutsoort. Het heeft een authentieke, natuurlijke en rustieke uitstraling. Het heeft ook de eigenschap altijd te blijven werken. Eiken bevat looizuur en dit zal naar aanleiding van regen en sneeuw vlekken veroorzaken op het hout en bestrating. Na verloop van tijd verdwijnen deze weer. In contact met ijzer gaat het looizuur een reactie aan waardoor op de balken donkerblauwe en zwarte vlekken ontstaan. Deze zullen naar verloop van tijd verminderen.

 

Europees Douglas
Douglas wordt door Garden Pleasure« gebruikt als een goed alternatief voor Eiken. Het Douglas is van nature een zeer duurzame houtsoort, zeker als het in constructies droog wordt toegepast. Douglas is lichter van gewicht en zeer sterk en taai. De kleur is roze en heeft meer duidelijke tekening dan het Eiken. Douglas is in Nederland een zeer frequent gebruikte houtsoort vanwege de eenvoudige verwerking, stabiliteit, geringe werking en de goede prijs/kwaliteits verhouding.

 

Home

Prefab Spanten

Passie voor hout

Klassieke houtverbindingen

Houtconstructies

Afwerking bouwpakket

Projecten

Contact